Трима души загинаха, а един пострада при взрив на газопровода

...
Трима души загинаха, а един пострада при взрив на газопровода
Коментари Харесай

Взрив на газопровод, свързващ Украйна и Русия, трима са загинали

Трима души починаха, а един пострада при гърмеж на газопровода Уренгой-Помари-Ужгород, свързващ Русия и Украйна, оповестиха Ройтерс и ТАСС.

Регионалното министерство на изключителните обстановки в съветската Чувашка република, където е станал случаят, в региона на намиращия се на река Волга град Казан, заяви, че във ведомството е постъпил сигнал за пожар по газопровода, зародил при гърмежа.



" На магистралния газопровод Уренгой-Помари-Ужгород избухна гърмеж. Преди да възникне пожарът, по оборудването са се правили действия от компанията оператор Заволжко линейно ръководство на мигистралните газопроводи " Газпром трансгаз Нижни Новгород ", се споделя в известието, представено от Българска телеграфна агенция.

По данни на министерството става дума за под земята газопровод, от който е изминал газ, който по-късно се е възпламенил. Произшествието е станало при осъществяване на планов ремонт.

Според първичната информация има един потърпевш. Няма починали.

Пожарът е премахнат, допълват управляващите.

Подаването на газ по този сектор на тръбопровода е спряно.

Газопроводът, по който се придвижва газ от съветската част на Арктика за Европа, е строен през 80-те години. Той влиза в Украйна през газозмервателна станция Суджа, трасе, което сега е главното за доставките на съветски газ за Европа, отбелязва Ройтерс.



Руската компания " Газпром " към този момент не е дала отговор на запитванията на Ройтерс за коментар.

По-рано през днешния ден тя заяви, че има намерение в границите на идващите 24 часа да достави 43 милиона куб. м. газ за Европа през Суджа, размер, който е в диапазона на доставените количества от последните дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР