Трима души загинаха, а 41 са ранени, след като автобус,

...
Трима души загинаха, а 41 са ранени, след като автобус,
Коментари Харесай

Трима загинали и над 40 ранени при автобусна катастрофа в Турция -

Трима души починаха, а 41 са ранени, откакто рейс, пътуващ от Адана за Коня и пренасящ студенти, се е преобърнал на пътя в окръг Нигде (Централна Турция), съобщи телевизионен канал НТВ.

Шофьорът е изгубил ръководство и рейсът се е преобърнал в сектор покрай село Гюней на пътя Адана-Нигде, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изпратени са полицейски и медицински екипи. При злополуката на място са починали двама души, а 42-ма са били ранени, само че по-късно един от ранените е умрял в болница.

Валията на Нигде Мустафа Коч съобщи, че злополуката е станала към 4 часа. Автобусът, благосъстоятелност на частна компания, е транспортирал студенти от Адана към Коня.

Ранените са настанени в лечебни заведения в Нигде, Ерегли, Бор и Улукъшла.

По първична информация студентите са били от университета " Селчук " в Коня и са се прибирали от младежка стратегия, проведена през вчерашния ден от ръководещата Партия на справедливостта и развиването в Адана, прецизира в. " Хюриет ". 

Ердоган изрази през днешния ден съболезнования на фамилиите на тримата починали при злополуката младежи и пожела бързо излекуване на ранените, отбелязвайки, че трагичният случай е станал на връщане от младежкия фестивал в Адана.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу уточни, че заспиване на водача е станало причина за злополуката, с
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР