Трима души, участвали в крипто Понци схемата AirBit Club, са

...
Трима души, участвали в крипто Понци схемата AirBit Club, са
Коментари Харесай

Трима влизат в затвора заради колосална понци схема – трябва да предадат $100 милиона в Биткойн

Трима души, взели участие в крипто Понци схемата AirBit Club, са изправени пред присъда за отнемане от независимост и конфискация на активи, добити по противозаконен метод, възлизащи на милиони.

AirBit Club функционираше като интернационална лъжлива интервенция, занимаваща се с пране на пари, мамейки вложителите, маскирайки се като сдружение за рандеман и търговия с криптовалути.

Във вторник окръжният арбитър Джордж Б. Даниелс произнесе присъди на Скот Хюз, Сесилия Милан и Карина Чайрес за ролята им в схемата, както е посочено от прокуратурата на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк.

Това развиване на събитията следва присъдите на съоснователите на AirBit Пабло Ренато Родригес и Гутемберг Дос Сантос, които получиха 12-годишни присъди на 26 септември.

Според прокурора на Съединени американски щати Дамян Уилямс:

Хюз, юрист, който преди този момент е представлявал създателите на AirBit в друга капиталова скица, наречена Vizinova, и който е изпрал към $18 милиона от приходите на AirBit, получи присъда от 18 месеца затвор.

На Милан, който е заемал висок пост в AirBit и е играл значима роля в популяризирането ѝ, е подредено да прекара пет години зад решетките. Чайрес, който също е почитан уредник на схемата, получи присъда от една година и един ден затвор.

Освен това подсъдимите бяха задължени групово да се откажат от облагите от схемата, които включват американска валута, Биткойн ( BTC ) и недвижими парцели на стойност почти $100 милиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР