Трима души, сред които и дете, са загинали при руски

...
Трима души, сред които и дете, са загинали при руски
Коментари Харесай

На Източния фронт: Украйна изпрати подкрепления за отбраната на Авдиивка

Трима души, измежду които и дете, са починали при съветски обстрел на населено място в Донецка област в Украйна, оповестиха локалните управляващи. Русия също по този начин е подложила на масиран обстрел Сумска и Харковска област през последното денонощие.

Руската войска оповестява за обстрел с ракети " Град " в региона на Лиман както и за свалени 9 украински дрона над пограничните съветски области Белгород и Воронеж.

На този декор президентът Володимир Зеленски изрази вяра, че и долната камара на американския Конгрес ще гласоподава новата помощ за Киев.

 
Генерал-лейтенант Евгений Мойсюк е назначен за специфичен делегат и ще дава отговор за осъществяването на интернационалните задължения за сигурността на Украйна и развиването на отбранителните сили. Ние сътворяваме фундаментално нова система на връзки в региона на сигурността с огромните международни сили. Всеки детайл от тези връзки би трябвало да бъде изпълнен в целокупност, тъй че да няма единствено заявления.
Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Украйна е подсилила позициите си в Адвиивка, Купянск и Лиман.

 
Украйна изпрати подкрепления в Авдиивка, защото съветските сили не престават да се концентрират върху спирането на главните украински линии за доставки. Началникът на информационната работа на 110-та механизирана бригада заяви, че подкрепленията са пристигнали в Авдиивка, която руснаците се пробват да завладяват от началото на октомври 2023 година Олександър Тарнавски, командващ групата армии „ Таврия “, удостовери, че в Авдиивка има „ свежи сили “, като добави, че руснаците се пробват да завладяват града „ непременно и допустимо най-скоро “. Институтът за проучване на войната твърди, че съветските сили са напреднали в Авдиивка. Някои съветски военни блогъри настояват, че съветските сили са пресекли железопътна линия и са се окопали в региона на дача западно от линията, само че институтът към момента не е забелязал образни доказателства за съветски сили, настоящи западно от железопътната линия. Забележките на военачалник Тарнавски са индикация, че Трета бригада, една от най-хубавите елементи от въоръжените сили на Украйна, която е в запас и се образова на западните оръжия, ще бъде включена в борбата за Авдиивка. 
Саша Вакулина – Euronews
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР