Трима души, сред които двама войници от британската армия, са

...
Трима души, сред които двама войници от британската армия, са
Коментари Харесай

Съдят двама британски войници за неонацизъм

Трима души, измежду които двама бойци от английската войска, са упрекнати в тероризъм като част от следствие против неонацистка формация. 22-годишният Александър Дийкин, 32-годишният Мико Вехвилайнен и 24-годишният Марк Барет са упрекнати за участие с „ Национално деяние “, написа The Independent, представен от " Фокус " Дийкин е упрекнат в владеене на документи, които може да послужат за подготовката на терористични актове и за разпространение на екстремистки изявления. Той също по този начин е упрекнат в разпалване на расова ненавист.

Вехвилайнен е упрекнат в владеене на документи, които може да послужат за подготовката на терористични актове, издание на материали с заплашително и обидно наличие, издание на мнения в интернет за разпалване на расова ненавист и за притежанието на пикантен спрей.

Полицията оповестява, че „ арестите са авансово планувани и водени от разузнаването и няма риск за публичната сигурност “. „ Национално деяние “, описвано от английското вътрешно министерство като „ расистка, антисемитска и хомофобска организация “ е първата крайнодясна формация, неразрешена съгласно антитерористичното законодателство в страната от 2016 година

Групата притегли публично внимание, откакто се застъпи за Томас Майр – мъжът, направил нападението на депутата от Лейбъристката партия Джо Кокс от предходната година.

Тримата ще бъдат съдени във вторник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР