Трима души, сред които бременна в 7-мия месец жена и

...
Трима души, сред които бременна в 7-мия месец жена и
Коментари Харесай

Трима души, сред които бременна и военен, са заловени да превозват мигранти в Хасковско

Трима души, измежду които бременна в 7-мия месец жена и боен, са хванати, до момента в който са превозвали четирима незаконни мигранти, заяви Българска национална телевизия, базирайки се на свои източници.

Те са засечени в късния следобяд през вчерашния ден в Хасковско.

Полицаите останали сюрпризирани, че измежду участниците в закононарушението има и бременна жена. Вероятно посредством нея, останалите двама мъже трафиканти, разчитали да заблудят управляващите при възможна инспекция.

Разследването евентуално е поето от Военната прокуратура, защото измежду трафикантите се оказва и кадрови боен.

Пред bTV военно-окръжният прокурор на Пловдив Христо Анчев съобщи, че военният е карал пилотен автомобил, както и още едно цивилно лице, което се е возило до дамата. В автомобила на бременната на задната седалка имало трима незаконни мигранти, четвъртият бил в багажника.

Тримата арестувани са признали, че са превозили още четирима незаконни мигранти, само че защото автомобилът им се бил развалил, те са свалени в региона на Кенана, оповестиха още от Военно-окръжната прокуратура.

При задържането на дамата тя е декларирала, че има потребност от незабавна помощ и е била превозена до болница. Снощи боен съд е заседавал в Пловдив и е постановил непрекъснато задържане под стража за военния и помагача.

Мигрантите са настанени в мигрантски център.

Вчера още веднъж бяха арестувани 25 мигранти от Афганистан при започване на автомагистрала " Струма ".  Шофьорът бе 20-годишен, престъпно проявен. Групата е била следена от ГБДОП, които са подали сигнала. Микробусът е спрян на място, на което органите на реда са решили, че е безвредно.

В началото на март 13 незаконни мигранти от Афганистан бяха открити в джип " Мерцедес ", спрян за рутинна инспекция в търновското село Нацовци в Прохода на Републиката. В същия ден в София след гонка в " Люлин " 6 бяха арестувани два буса, а петима чужденци без документи, показали се за пакистанци, бяха задържани. На 1 март други 20 мигранти бяха арестувани край Драгоман, скрити в камион. При различен случай в първия ден на март на автомагистрала " Тракия " бе арестуван 18-годишен възпитаник да транспортира 57 мигранти - афганистански жители без документи за идентичност.

На 17 февруари пък стана нещастието, при която 18 мигранти починаха от задушаване край Локорско. Вътрешният министър Иван Демерджиев регистрира, че от началото на тази година мигрантският напън у нас се е нараснал с 40 % по отношение на предходната година, която беше рекордна.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР