Трима души са загинали при обстрел на евакуационен автобус в

...
Трима души са загинали при обстрел на евакуационен автобус в
Коментари Харесай

Трима души загинаха при умишлен руски обстрел на евакуационен автобус в Херсонска област -

Трима души са починали при обстрел на евакуационен рейс в Херсонска област, заяви представителят на оперативното командване „ Юг “ Владислав Назаров. За смъртоносния случай заяви първо в понеделник началникът на военната администрация на Кривой рог Александър Вилкул, а във вторник стана ясно, че жертвите към този момент са три, а рейсът е изумен от съветска ракета. Украинската страна счита, че попадението е целеустремено, показва УНИАН .

В понеделник с червен рейс от региона на окупираното от руснаците Староселие се пробвали да се изтеглят седем цивилни. Край село Долговое по рейса съвсем от упор е била изстреляна противотанкова управляема ракета. Автобусът е погубен, в началото се съобщаваше за двама починали и за петима настанени в болничното заведение в Кривой рог, от които за единия се знаеше, че е в извънредно тежко положение.

Във вторник първият заместник-ръководител на лоялния към Киев регионален съвет Юлий Соболевски написа в телеграм канала си, че офанзивата е умишлена.

„ Разстрелът на рейса в Херсонския край не може да бъде нечия неточност. “ – счита Соболевски. Според него броят на хората, които всеки ден се пробват да изоставен окупираната от руснаците територия мощно „ чупи “ цялата картина за освобождението от нацизма на украинския Юг и за щастливото локално население, жадуващо да се причисли към съветския свят.

„ Затова направиха това, което само умеят – гнет, закани, убийства. С украинците този номер не минава, твари. А за всеки убит живот ще си платите изцяло. “ – акцентира Юлий Соболевски.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР