Трима души са загинали при излезлязъл от релсите влак в

...
Трима души са загинали при излезлязъл от релсите влак в
Коментари Харесай

Трима загинали и десетки ранени при влакова катастрофа във Вашингтон


Трима души са починали при излезлязъл от релсите трен в щата Вашингтон. Ранените са над 100, като 72 от тях са настанени в болница, някои в сериозно положение. Влакът се е стоварил върху оживена автомагистрала покрай Сиатъл.

Композицията се е движила със 129 км/ч преди да навлезе в завой с доста по-ниска позволена скорост - 48 км/ч, цитира американските медии Дарик. Скоростта била засечена от уеб страница, употребяващ данни от приложение на компанията " Амтрак " за следене на нейните влакове.

Шефът й Ричард Андерсън е споделил пред Си Ен Ен, че системата Positive Train Control, позволяваща да бъде спрян даден трен, ако е достигнал рисково висока скорост, не е била задействана по време на пътуването на авариралата комбинация.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че дерайлирането на пътнически трен демонстрира нуждата от възстановяване на инфраструктурата, съобщи ДПА.

“Тази злополука демонстрира повече от всеки път за какво нашият проект за инфраструктурата, който скоро ще бъде показан, би трябвало бързо да бъде утвърден ", написа Тръмп в Туитър. Според локални медии обаче дерайлирането станало на нов сектор от ж.п. линията, употребен за първи път, отбелязва организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР