Трима души са загинали през последните години на строителните площадки

...
Трима души са загинали през последните години на строителните площадки
Коментари Харесай

ФИФА призна за трима загинали на стадионите в Катар

Трима души са починали през последните години на строителните площадки на игрища за Световното състезание през 2022 година в Катар, потвърдиха от ФИФА пред ДПА.

ФИФА сподели, че са регистрирани други 37 смъртни случая, само че те не са се случили на строителните площадки и са били регистрирани като смъртни случаи, несвързани с работата по Мондиала (20 ноември - 18 декември).

Катар е подложен на критика от години за отношението към служащите мигранти в страната, а английският вестник " Гардиън " и Би Би Си оповестяват в последните години, че хиляди служащи от азиатски страни са починали там.

Катар съобщи, че са осъществени промени, че смъртните случаи са имали разнообразни аргументи и не са непропорционални, поради броя на присъстващите служащи от тези страни.

Правозащитни ортанизации приканиха за компенсационен фонд, който се поддържа и от Германския футболен съюз (ГФС).

Президентът на ГФС  Бернд Нойендорф ще пътува до Катар в края на този месец дружно с немския вътрешен министър Нанси Фезер и сподели, че " въпросите за човешките права, обсъждани към шампионата, ще бъдат в центъра на пътуването ".
Емирът на страната: Ние сме цел на невиждана акция
Катар се е изправил против акция от рецензии " без казус " преди организирането на Световното състезание по футбол, съобщи във вторник емирът Шейх Тамим бен Хамад Ал-Тани, представен от организация " Франс прес ".

" Откакто имахме достойнството да домакинстваме на Световното състезание, Катар е цел на акция без казус, на каквото никоя друга страна хазаин не е била подложена ", сподели той по време на послание.

ФИФА даде семейството на Катар през 2010 г. и десетки милиарди $ бяха изхарчени от емирството от този момент, с цел да се приготви събитието.

Богатата страна е обект на доста рецензии във връзка с третирането на задграничните служащи, правата на хората от ЛГБТ общността и дамите, както и за използването на климатизация на осемте стадиона, които струват 6,75 милиарда $.

" В началото ние приемахме това добре и положителни смятахме, че някои рецензии са положителни и потребни, които ще ни оказват помощ да развием някои аспекти, съобщи емирът пред законодателния съвет в Доха. - Но бързо ни стана ясно, че акцията продължава, разраства се и е цялостна с клюки. Тя доближи до равнище, което огорчи доста хора и ги накара да се запитат за същинските аргументи за тази акция. "

Президентът на ФИФА Джани Инфантино съобщи неотдавна, че Световното състезание в Катар, което е първото, проведено в арабска страна, ще бъде " най-хубавото за всички времена ". 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР