Трима души са загинали и най-малко 20 са ранени при

...
Трима души са загинали и най-малко 20 са ранени при
Коментари Харесай

Трима загинали и много ранени при руски ракетен удар в Краматорск


Трима души са починали и минимум 20 са ранени при съветски ракетен удар в източния град Краматорск. Поразени са осем многоетажни жилищни блока. Единият от тях е изцяло опустошен. Възможно е да има още хора под руините. Провежда се издирвателно-спасителна интервенция.

Президентът Зеленски разгласи, че обстановката на фронта в Източна Украйна става все по-тежка.

„ Забелязва се растеж на настъпателните дейности преди годишнината от войната, само че ние сме дружно от февруари до февруари. И в този момент би трябвало да сме изключително единни и издръжливи, сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Украинският министър на защитата предизвести, че Русия приготвя нова огромна атака за 24 февруари - годишнината от началото на войната.

В същото време Киев е хазаин на среща на върха Украйна – Европейски Съюз. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, дружно с 15 еврокомисари, дойде в украинската столица.

„ Тук сме дружно, с цел да покажем, че Европейски Съюз продължава да е твърдо до Украйна. И да задълбочим още повече нашата поддръжка и съдействие “, написа тя в Туитър.

Срещата ще продължи и на следващия ден с присъединяване и на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Темите са възобновяване на Украйна, проблемите със сигурността на питателните доставки и нов пакет от филантропична помощ за 25 милиона евро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР