Трима души са загинали, а най-малко десет са ранени и

...
Трима души са загинали, а най-малко десет са ранени и
Коментари Харесай

Хаос и сблъсъци! Трима фенове загинаха в Хондурас

Трима души са починали, а минимум 10 са ранени и имат по-сериозни контузии след конфликти отвън Националния стадион на Хондурас в столицата Тегусигалпа, предават локалните медии.

Сблъсъците стартираха откакто беше анулирано локалното дерби сред Олимпия Депортиво и ФК Мотагуа. Причината е, че рейсът на ФК Мотагуа е бил нападнат с камъни от почитатели на съперника тъкмо преди влизането в стадиона, предава вестник Ел Хералдо.

"Седем души са изведени от мястото на събитието с друга степен на пострадвания, включително и три дребни деца. Други трима към този момент откриха гибелта си”, разяснява говорителката на болница Ескуела- Лаура Шьонеер пред Радио Америка ХН, представена от Българска телеграфна агенция.

Оказва се, че потърпевшите са доста повече.

Телевизиите в дребната и бедна южноамериканска страна демонстрират фрагменти с безпорядък и принуждение, както и почитатели тичащи по терена, откакто мачът е анулиран. Трима футболисти на Мотагуа пък са получили здравна помощ след офанзивата на автобуса им с камъни.

Двата тима са от столицата Тегусигалпа и са най-популярните в града, като мачът сред тях е прочут като Ел Суперкласико. След първите четири кръга двата отбора са надлежно на 2-о (Олимпия) и 5-о място (Мотагуа).

Трима от футболистите на ФК Мотагуа също са били прегледани в болница след пострадвания по лицата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР