Трима души са задържани във Видин за побой над член

...
Трима души са задържани във Видин за побой над член
Коментари Харесай

Задържаха трима за побоя над член на СИК

Трима души са арестувани във Видин за побой над член на СИК вечерта след първия тур на локалните изборите. Потърпевшият Кольо Петров твърди, че е обичай, тъй като снимал по какъв начин се гласоподава по няколко пъти в една от секциите в квартал " Нов път ".

Кольо Петров е атакуван от петима мъже, които нахлули в секцията. По думите му единият от нападателите е претендент за общински консултант, а сниманият във видеото - негов татко:

" Влязоха петима да ме бият заради повода, че ги снимах по какъв начин вкарват бюлетини в урната. По няколко пъти. Един човек влиза в стаичката - пуска, повторно - отново, трети път.

Един и същи човек пуска по 10-15 бюлетини и аз им направих забележка. Те ми споделят да си затворя очите, да не говоря доста, че ще ме пребият. Аз взех решение да ги фотографирам. Те са се разбрали преди този момент, очевидно група са - има авансово имена, ЕГН-та, един подписва, един дава бюлетини, по този начин ".

Потърпевшият Кольо Петров твърди, че са отправяни и закани за живота му. Задържани са трима мъже, оповестиха от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи във Видин, представени от БНР.

Образувани са две преписки по сигнали за нанесен побой и нарушаване на изборното законодателство. Проверките са докладвани и се чака прокуратурата да ги преобразува в досъдебни производства.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР