Трима души са задържани след действия от служители на Главна

...
Трима души са задържани след действия от служители на Главна
Коментари Харесай

Задържаха измамници във Фейсбук

Трима души са арестувани след дейности от чиновници на Главна дирекция " Национална полиция " и регионалните дирекции в Стара Загора и Русе на 16 ноември, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Полицейската интервенция е подхваната след следствие на получен сигнал за осъществена машинация. На територията на Русе са арестувани трима мъже – 37-годишен от Ветово, Русенско, 44-годишен от Шкорпиловци, Варненско, и 24–годишен от село Камен, Великотърновско.

Задържането им е осъществено директно след евакуиране на инкриминираната сума. При последвалите дейности по следствието у тях са открити и конфискувани материални доказателства от голяма важност към следствието.

Установена е схемата, по която арестуваните са работили - посредством издание на разгласи във Фейсбук те предложили артикули на положителни цени. При връзка на жертвата за уговаряне на доставката е последвало искане за предплатено заплащане и превеждане на сума по посочена от тях сметка.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Работата по него продължава под надзора на районната прокуратура в Стара Загора.

Полицията още веднъж припомня, че предплатени заплащания или авансово възнаграждение на превоз не се вършат, в случай че за това няма подписан контракт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР