Трима души са в неизвестност след газова експлозия, проехтяла след

...
Трима души са в неизвестност след газова експлозия, проехтяла след
Коментари Харесай

Трима души в неизвестност след газова експлозия в Китай

Трима души са в неопределеност след газова детонация, проехтяла след отчасти сриване на постройка в севернокитайския пристанищен град Тянцзин. Единадесет са ранени, съобщи Асошиейтед прес.
Инцидентът се проверява, само че наподобява повода е в неприятната инфраструктура. Повече от трийсет години Китай бележи стремглав пестелив напредък. Това развиване доста увеличи стандарта на живот, само че постоянно наредбите в региона на сигурността и екологията не се съблюдават, отбелязва Асошиейтед прес.
Рухнали са три етажа от потърпевшата шестетажна постройка. Агенция Синхуа съобщи, че последвалата детонация е станала към 7:15 сутринта локално време. Снимки демонстрират срутени горни етажи на постройката, само че без явни вреди на прилежащите здания.
Градът помни огромната детонация през 2015 година в химически склад, предизвикала гибелта на 173 индивида, множеството от тях служители на реда и пожарникари. Химикалите са били ненадлежно регистрирани и съхранявани, а локални чиновници бяха приети за съучастници и упрекнати в подценяване на евентуалната заплаха.
В Китай се заменя от дълго време остаряла инфраструктура, като се отделя особено внимание на газопроводи, употребени за готвене, отопление и електрическа енергия.
Експлозия през 2013 година в североизточното пристанище Циндао аргументи гибелта на 62 души, откакто подземни тръбопроводи се спукаха и се стигна до приключване на газ.
Освен това строителните правила не се съблюдават строго в селските региони и в предградията, като се подвигат нови етажи на здания, които не могат да ги устоят градивно. През април блок с жилища и заведения за хранене се срути в Чанша. Загинаха 53 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР