Трима души са убити в индийския град Бангалор, след като

...
Трима души са убити в индийския град Бангалор, след като
Коментари Харесай

Сблъсъци с убити в Индия заради онлайн богохулен пост срещу Мохамед

Трима души са убити в индийския град Бангалор , откакто полицията стреля по тълпи, протестиращи против хипотетичен светотатствен пост във Facebook , оповестява БиБиСи.

Тълпи се събраха пред дома на локален политик, чийто родственик е упрекнат, че е пуснал " афектиран " пост за пророка Мохамед.

Те подпалиха транспортни средства и нападнаха служители на реда , пристигнали на местопроизшествието. Полицията е арестувала 110 души.

Градският комисар Камал Пант съобщи, че минимум 60 служители на реда , в това число висши офицери, са ранени . Наложен е полицейски час в два полицейски региона на града.

Междувременно градската полиция туитира, че обстановката е " под надзор ", добавяйки, че полицията е стреляла с цел да разпръсне тълпата , откакто първо е употребила сълзотворен газ и палки. Смъртните случаи бяха доказани от вътрешния министър на щата Карнатака, чиято столица е Бангалор.

Междувременно министърът Аханда Шринивас Мърти насочи видео зов към протестиращите да останат спокойни и им даде обещание правдивост .

" Призовавам братята си мюсюлмани да не се бият против някой, който е нарушил закона. Какъвто и да е въпросът, всички ние сме братя. Който е виновен, ние подсигуряваме, че отоворните ще получат наказване. Аз съм с вас ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР