Трима души са убити при руски обстрел в Донецка област,

...
Трима души са убити при руски обстрел в Донецка област,
Коментари Харесай

Трима убити при руски обстрел в Донецка област, Москва затвори летищата си

Трима души са убити при съветски обстрел в Донецка област, споделиха от украинската прокуратура.

Според известието, оповестено късно нощес, и тримата починали - две дами и мъж, са намерили гибелта си в село Торское (Торске на украински) към 18:50 ч. (и българско време) през вчерашния ден. От канцеларията на основния прокурор на Украйна споделиха още, че жертвите на възраст сред 63 и 88 години били убити, до момента в който седели на скамейка.

В същото време Москва заяви за следващи офанзиви с дронове, един от които се е разрушил в постройка, която се строи сега.

" Има самолети за Украйна. Има спомагателни бронирани технологии и ние укрепваме противовъздушната защита ", съобщи президентът Зеленски в обичайното си видеообръщение.

През последните дни той посети Швеция, Нидерландия, Дания и най-после Гърция, където беседва с няколко държавни и държавни ръководители от Балканите, в това число с българския министър председател Николай Денков.

Нидерландия и Дания дадоха обещание да дават на Украйна изтребители Ф-16 като Нидерландия ще достави на Украйна и хиляда зарядни устройства за отдалечено разминиране.

Междувременно от съветското военно министерство оповестиха, че тази нощ един дрон се е разрушил в строяща се постройка в Москва, а други два са били свалени от противовъздушната защита покрай столицата. При офанзивата няма потърпевши хора.

" Безпилотните летателни апарати са били украински ", написа министерството на защитата.

Сигналът на първия дрон е бил заглъхнал със средства за радиоелектронна битка. Безпилотният летатален уред е паднал върху строяща се постройка в Москва-Сити, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Въпросното здание е понесло незначителни вреди. В две прилежащи пететажни здания са били счупени няколко прозореца, сподели кметът на Москва Сергей Собянин.

Два дрона са били свалени в Можайски и Химкински регион в Московска област, надлежно югозападно и северозападно от съветската столица, заяви още министерството на защитата.

Първоначално Собянин сподели, че един безпилотен летателен уред се е разрушил в строяща се постройка в бизнес региона на Москва, а различен е бил свален от съветската противовъздушна защита покрай столицата.

Всички летища на Москва (общо 4) краткотрайно са спрели работа, само че към този момент още веднъж действат.

Във връзка с последните събития, представител на американския държавен департамент през днешния ден сподели, че Съединените щати нито предизвикват, нито дават зелена светлина за украински нападенияна интернационално приетата територия наРусия.

От Украйна зависи да реши по какъв начин да се пази от съветската инвазия, която стартира през февруари предходната година година, сподели цитираният представител на Държавния департамент.

Той добави, че Русия би могла да постави завършек на войната когато и да е, като се изтегли от Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР