Трима души са сложили край на живота си в един

...
Трима души са сложили край на живота си в един
Коментари Харесай

Празнична депресия: Трима души се обесиха за един ден в Пловдивско


Трима души са поставили завършек на живота си в един и същи ден в Пловдив и региона, написа trafficnews.bg. В сряда сутринта 65- годишната пловдивчанка Петя Георгиева е открита обесена в дома си в Кючук Париж. Същият ден следобяд жена, живееща в ЖР " Тракия " е намера брат си, увесен на въжето в коридора. 39- годишният Петьо  бил забелязан за последно в последния ден на 2017 година. 43-годишният Петър Стрехин от Раковски също е избрал въжето. 73-годишната му майка го разкрила под навеса на къщата им. 

Няма открити следи от принуждение.  Според психолози по празниците броят на самоубийствата внезапно се усилва. 40% от тях са по фамилни аргументи. Празниците са мотив за равносметка и теглейки тази житейска линия, доста хора си дават сметка, че животът им не се трансформира към по-добро.  Усещат в себе си празнина и неспособност тя да бъде запълнена с позитивни страсти.   Наблюдава се  постоянно увеличение както на опитите, по този начин и на сполучливите самоубийства. При хората с несполучлив опит за самоубийство рискът от още един опит е прекомерно огромен.

Броят на сполучливите самоубийства при мъжете е 3-4 пъти по-голям от този при дамите. Като цяло обаче по-често опити за самоубийство вършат дамите. При дамите опитите са по-неуспешни, тъй като те употребяват способи, които не водят наложително до летален излаз, изясняват експертите.  Жените избират главно лекарства, с цел да сложат завършек на живота си. След това се подрежда скачането от високо място. При мъжете най-предпочитаният способ за самоубийство е посредством огнестрелно оръжие, следван от скачане от високо или обесване. Най-често опитите за самоубийство при дамите е на възраст над 40 години, до момента в който при мъжете възрастта е над 65 години.
 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР