Трима души са се заразили с лаймска болест в Пловдив,

...
Трима души са се заразили с лаймска болест в Пловдив,
Коментари Харесай

Трима се заразиха с лаймска болест, един с марсилска треска

Трима души са се заразили с лаймска болест в Пловдив, осведомиха от Регионалната здравна ревизия. Това е станало в интервала 26 юли- 1 август. Тези случаи са първите през миналия месец, прецизираха от РЗИ.

Лаймската болест се популяризира у хората след захапване най-често от кърлежи, само че има и случаи да се придвижва бълхи, някои типове мухи и комари. Ранните признаци включват висока температура и настинка, главоболие и меланхолия. Оставена без лекуване, признаците на заболяването прогресират като се демонстрират в ставите, сърцето, лимфната система и централната нервна система.

В повече от случаите - към 80% признаците изчезват при съответно антибиотично лекуване, стига да се сложи навременна и вярна диагноза. Забавено, незадоволително като дълготрайност или несъответстващо лекуване може да докара до съществени и мъчно лечими или нелечими последици и даже гибел.

През последния регистриран интервал в Пловдив и региона шестима души са потърсили лекарска помощ след ухапвания от кърлежи, до момента в който от 19 до 25 юли юли са били едвам трима. Един човек е болен от марсилска тресчица във времето 26 юли-1 август, няма случаи на ку-треска. Здравните управляващи предизвестиха хората да бъдат деликатни и при подозрения, че са ухапани от кърлежи да потърсят лекарска помощ. З

а интервала са регистрирани 79 случая на чревни инфекции против 68 случая за миналата седмица. 16 индивида са болни от варицела през последната седмица, среща 9 в предходния интервал. В Имунизационния кабинет са имунизирани 11 клиента с лекарски рекомендации.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР