Трима души са пострадали при в руския град Белгород, съобщават

...
Трима души са пострадали при в руския град Белгород, съобщават
Коментари Харесай

Бомбардираният от свои руски блок е евакуиран

Трима души са потърпевши при в съветския град Белгород, оповестяват съветски медии.

Един човек е със закрита вътрешно-черепна контузия и комоцио, стара жена е с хипертонична рецесия, а третият потърпевш е отказал болнично лекуване, само че не се прецизират контузиите му.

Властите оповестиха, че са евакуирали всички жители на блока, край който падна бомба от прелитащ над града съветски Су-34. П

о-рано стана известно, че детонацията е издълбала кратер с радиус 20 метра в непосредствена непосредственост до жилищната постройка, която е ситуирана в центъра на града. Живущите са изпратени при родственици или настанени в хотел.

Губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков заяви, че ще се прави експертиза за устойчивостта на структурата на пететажния блок, който е най-силно обиден, преди да се реши дали той ще бъде съборен или на жителите му ще бъде разрешено да се върнат вкъщи.

Според Министерството на защитата боеприпасът е изпаднал инцидентно от самолета, до момента в който той е прелитал над Белгород, причинявайки опустошения на земята. Изтребителят Су-34 е благосъстоятелност на въздушно-космическите елементи на Русия. Инцидентът е станал в 22.15 ч локално време в четвъртък вечер.

Като се базира на записи от камери за видеонаблюдение Би Би Си написа, че живеещите край кръстовището, където е паднала бомбата, са имали шанс и че коли са минали на мястото на детонацията директно преди нея.

Боеприпасът, чиито тип не е конкретизиран от съветските военни, не се взривява неотложно, а към 18 секунди по-късно, засягайки преминаваща кола и изхвърляйки върху покрива на непосредствен супермаркет различен паркиран автомобил.

Макар и смущаващо за съветските военни, признанието за " акцидент " допуска, че управляващите не имат вяра, че случаят ще повлияе отрицателно на отношението на руснаците към войната в Украйна.

 Военен аероплан се разруши в жилищна постройка в Русия близо до Украйна, има жертви Военен аероплан се разруши в жилищна постройка в Русия близо до Украйна, има жертви

Миналия октомври изтребител " Сухой " - още веднъж Су-34, се разруши в съветския град Йейск, убивайки минимум 13 души, напомня Би Би Си.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР