Трима души са изчезнали в Гърция, след като циклонът Зорба

...
Трима души са изчезнали в Гърция, след като циклонът Зорба
Коментари Харесай

Трима души са изчезнали, след като циклонът Зорба връхлетя Гърция

Трима души са изчезнали в Гърция , откакто циклонът " Зорба " връхлетя с ветрове, пороен дъжд и наводнения в няколко елементи на страната, оповестява " Ройтерс ".

В събота стартира рядко срещана тропическа стихия, която засегна най-много региони на остров Евия, източно от континенталната част на Гърция и южния полуостров Пелопонес.

Към момента има информация за изчезнала двойка на междинна възраст и млад мъж, чиято кола е открита изоставена в региона на Евия . Службата за гражданска отбрана разяснява, че е почнала избавителни интервенции до град Мантуди.

Корабите са арестувани в главните пристанища на Гърция и трафикът е пресечен в доста други региони в страната, защото пътищата са наводнени заради мощния дъжд. Вятърът аргументи спирания на електрозахранването и събори дървета в цялата страна.

Пожарникарите до момента са получили повече от 1300 позвънявания за помощ , за избавяне и изтегляне на хора в коли и наводнени домове. Улици са превърнати в реки в по-голямата част на Коринт в Пелопонес, а големи талази сринаха крайбрежията на крайбрежни градове в района.

" Пелопонес се държи, макар този рисков климатичен феномен ", разяснява регионалният шеф Петрос Татулис, добавяйки, че домове и инфраструктура са потърпевши.

 Министерство на външните работи предизвести пътуващите за Гърция да бъдат деликатни
Министерство на външните работи предизвести пътуващите за Гърция да бъдат деликатни

Влошаване на времето се чака в идващите дни

Температурите се намалиха ненадейно с 10 градуса тази седмица, скоростта напразно надвиши 100 километра в час в няколко региона.

Службата за гражданска отбрана предизвести , че северната и централна Гърция могат да бъдат наранени през днешния ден и прикани жителите да подхващат ограничения за самоотбрана .

Властите също по този начин са загрижени, че тропическата стихия може да аргументи свлачища и наводнения в региони към Атина , които скоро бяха наранени от пожари и наводнения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР