Трима души са били убити, а други трима са в

...
Трима души са били убити, а други трима са в
Коментари Харесай

След стрелбата в мол в Копенхаген: 3 души са убити, 3 са в критично състояние, има задържан

Трима души са били убити, а други трима са в сериозно положение след стрелбата в търговски център в Копенхаген през вчерашния ден, заяви Сьорен Томасен, полицейски шеф в датската столица, представен от международните организации.

Общият брой на жертвите към този момент не е прочут.

Полицията е уверена, че 22-годишният датчанин, който бе арестуван по-рано, е причинителят. При ареста у него са открити пушка и муниции.

Нападението в комерсиалния център " Фийлдс ", покрай летище Каструп в датската столица, бе осъществено през вчерашния ден. Полицията не изключва, че претекстът за закононарушението е тероризъм.
Томасен означи, че в интернет са се появили спекулации за расистки претекст за стрелбата, само че съобщи, че до момента не са били открити доказателства за това, осведоми ДПА, като се базира на датските медии.



Полицията счита, че нападателят е работил самичък, само че ще продължи широкомащабното следствие по случая.

Датският министър-председател Мете Фредериксен съобщи, че скандинавската страна е била наранена от " жестока офанзива ", посова Асошиейтед прес.

Това е неясно. Сърцераздирателно. Безсмислено, сподели тя.

Нашата красива и нормално толкоз сигурна столица бе изменена за част от секундата, добави Фредериксен.

На фрагменти от мястото на случая се виждат хора, които бягат от комерсиалния център. След стрелбата в региона бяха ситуирани доста тежко въоръжени служители на реда.



Търговският център се намира в покрайнините на Копенхаген, тъкмо против метростанция на линия, която свързва центъра на града с интернационалното летище. В непосредствена непосредственост до мола минава и огромна автомагистрала.

По разпореждане на полицията бе анулиран концертът на английския реализатор Хари Стайлс, който трябваше да се състои в намиращата се наоколо зала Royal Arena.

В Снапчат Стайлс написа: " Моят екип и аз се молим за всички, наранени при стрелбата в комерсиалния център в Копенхаген. Шокиран съм ". 

Кралският замък заяви, че банкет с присъединяване на престолонаследника принц Фредерик, обвързван с колоездачното съревнование Тур дьо Франс, е бил анулиран.

В взаимно изказване кралица Маргрете, нейният наследник - престолонаследникът принц Фредерик, и брачната половинка му - принцеса Мери, оповестиха, че към момента не са осведомени с цялостния размер на нещастието, само че към този момент е ясно, че има починали и още повече хора са ранени ".

" Ситуацията изисква единение и грижа ", споделиха те в изказване.

Междувременно еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон насочи апел в профила си в Туитър в обществените мрежи да не се популяризират фрагменти от стрелбата. 
Нападението бе осъществено седмица след всеобщата пукотевица в прилежаща Норвегия, където норвежки жител от ирански генезис откри огън по време на LBGTQ фестивал, при което умъртви двама и рани над 20 души.

Това е най-тежкото сходно закононарушение в Дания от февруари 2015 година, когато 22-годишен мъж откри пукотевица в столицата, като умъртви двама души и рани петима служители на реда. Нападателят бе погубен от служители на реда, напомня АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР