Трима души са били убити, а други двама - ранени,

...
Трима души са били убити, а други двама - ранени,
Коментари Харесай

Киев: Трима души са убити в село в Донецка област при руски обстрел

Трима души са били убити , а други двама - ранени, при съветски обстрел на няколко села в Донецка област , съобщи Ройтерс, като се базира на канцеларията на основния прокурор на Украйна.

Според известието, оповестено късно нощес, и тримата починали - две дами и мъж, са намерили гибелта си в село Торское (б. ред.: Торске на украински) към 18:50 ч. (и българско време) през вчерашния ден. От канцеларията на основния прокурор на Украйна споделиха още, че жертвите на възраст сред 63 и 88 години били убити, до момента в който седели на скамейка.

Украинската организация Укринформ съобщи, че четирима души са ранени при нов обстрел на североизточната Сумска област от съветска територия.

" Под процесуалното управление на канцеларията на прокурора на община Шостка е стартирано досъдебно произвеждане за нарушаване на конвенцията за законите и обичаите на войната (чл. 438, алинея 1 от Наказателния кодекс на Украйна) ", осведомиха отново от офиса на основния прокурор на Украйна в приложението " Телеграм ".

Съгласно данните от следствието към 13:00 ч. на 22 август съветските нашественици са разкрили огън с минохвъргачка и гранатомет по предградията на Середина-Буда, община Шостка, от територията на Руската федерация. Ранени са били четирима цивилни.

От осколки от шрапнели са нанесени вреди на фасади на частни жилища и на коли .

В съдействие със чиновници на други правоохранителни органи прокурори са документирали последствията от обстрела.

Руските въоръжени сили са обстрелвали гранични региони в Черниговска и Сумска област шест пъти през последното денонощие, отбелязва Укринформ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР