Трима души са били ранени, а поне двама са убити

...
Трима души са били ранени, а поне двама са убити
Коментари Харесай

Стрелба в Ротердам: Има загинали и ранени, заподозреният подпали болницата, в която се укри

Трима души са били ранени, а най-малко двама са убити при две обособени стрелби в Ротердам, оповестяват нидерландската полиция и локалните медии. Стрелецът е бил задържан, откакто се е укрил в болница.
Първата пукотевица е станала жилищен блок, в който по-късно е избухнал пожар. Там е убита 39-годишна жена, а 14-годишната й щерка е съществено ранена. Предполага се, че причинителят е запалил мястото на престъплението след себе си.
Вторият случай със пукотевица е станал в класна стая в медицинския център " Еразъм ", който се намира в най-голямата болница в Ротердам. Там също избухнал пожар, а преди този момент е прострелял учител - мъж на 46 години, който е умрял от раните си.
Елитни полицейски елементи са нахлули в болничното заведение в търсене на обвинено лице, облечено в бойно облекло, който е бил въоръжен с револвер. Извършителят е работил самичък, бил е облечен с няколко бронежилетки. Мъжът е задържан на хеликоптерната площадка, като до момента в който стигне до там също е произвеждал изстрели. От полицията се притесняват, че това може да докара до още жертви на стрелбата.Заподозреният е на 32 години, а претекстът за нападението остава незнаен. Стрелецът е прочут на правосъдната система - той е наказан за свирепост към животните през 2021 година, оповестиха на ексклузивен брифинг управляващите в Нидерландия.
 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР