Трима души пребиха секретаря на Българския културен клуб в Охрид.

...
Трима души пребиха секретаря на Българския културен клуб в Охрид.
Коментари Харесай

Биячите на Християн в Охрид му викали: Мръсен българин, ще те убием

Трима души пребиха секретаря на Българския културен клуб в Охрид. Нападението се е случило късно нощес, а 23-годишният ни съотечественик е в болница с голям брой пострадвания, следва му и интервенция в идващите дни. Той е бил атакуван пред заведение, в което е бил с приятелката си, написа btvnovinite.bg.

„ Християн ми се обади по телефона и колкото да говореше. Беше пребит, изясни ми, че е атакуван от трима души. Единият го е разпознал. Нападнат е в заведение. Казали са му: " Ти си замърсен българин, ще те пребием, ще те убием “, споделя Виктор Стоянов, ръководител на фондация „ Македония “. Заради побоя българското Министерство на външните работи извика посланика на Северна Македония в София, като ще му бъде връчена протестна нота. 

Външният ни министър Николай Милков организира телефонен диалог с сътрудника си от Буяр Османи, от който е получил уверения за оказване на нужното подпомагане от страна на локалните управляващи. Временно ръководещият Генералното консулство на България в Битоля и екип на посолството на България в Скопие са в контакт с потърпевшия жител и са изпратени в Охрид. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР