Трима души пребиха секретаря на Българския културен клуб в Охрид.

...
Трима души пребиха секретаря на Българския културен клуб в Охрид.
Коментари Харесай

Побоят над Християн в Охрид: „Мръсен българин, ще те пребием“

Трима души пребиха секретаря на Българския културен клуб в Охрид. Нападението се е случило късно нощес, а 23-годишният ни съотечественик е в болница с голям брой пострадвания, следва му и интервенция в идващите дни.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 770
Той е бил атакуван пред заведение, в което е бил с приятелката си.

„ Християн ми се обади по телефона и колкото да говореше. Беше пребит - по този начин както ми изясни, атакуван е от трима души. Единият го е разпознал. Нападнат е в заведение. Казали са му: Ти си замърсен българин, ще те пребием, ще те убием “, споделя Виктор Стоянов, ръководител на фондация „ Македония “.

Заради побоя Външно министерство извика посланика на Северна Македония в София. На посланика ще бъде връчена протестна нота.

Министърът на външните работи на България Николай Милков организира телефонен диалог с сътрудника си от Република Северна Македония Буяр Османи, от който е получил уверения за оказване на нужното подпомагане от страна на локалните управляващи.

Временно ръководещият Генералното консулство на Република България в Битоля и екип на посолството на България в Скопие са в контакт с потърпевшия жител и са изпратени в Охрид.

Във Facebook цивилен организации проведоха митинг в София. 



 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР