Трима души пострадаха при експлозия, последвана от пожар в най-голямата

...
Трима души пострадаха при експлозия, последвана от пожар в най-голямата
Коментари Харесай

Експлозия в румънска рафинерия, летовници в шок ВИДЕО

Трима души пострадаха при детонация, последвана от пожар в най-голямата рафинерия за недопечен нефт " Петромидия " в Румъния, съобщи организация Аджерпрес.

Инспекторатът за изключителни обстановки в окръг Констанца заяви, че единият от потърпевшите е с близо 45 % изгаряния по тялото. Още един човек е с изгаряния, а за третия ранен към момента няма точна информация.

​В рафинерията в град Нъводари, където е станал случаят, са изпратени осем пожарни коли, две коли за спешна помощ и мобилен екип за интензивна терапия.

Заради огромното количество пушек, локалното население е било предизвестено посредством системата РО-АЛЪРТ (RO-ALERT). На ниво окръг е задействан така наречен „ червен проект за интервенция”. Летовниците, станали очевидци на детонацията, са претърпели същински потрес, описват локални медии.

По информация на румънски медии пожарът е тръгнал от апаратура за превозване на гориво и в този миг екипите, който работят, с цел да спрат пожара, се пробват да затворят клапаните и да пресечен подаването на гориво.

Според първичните оценки облакът пушек се движи към морето, а не към брега, добави министърът. Той означи, че на място има мобилна лаборатория за наблюдаване на качеството на въздуха.

Видеоклипове демонстрират плажуващи по румънското Черноморие, изпаднали в потрес от типа на големия облак черен пушек.

„ Петромидия “ е най-голямата и съвременна петролна рафинерия в Източна Европа, локализирана на брега на Черно море, наоколо до най-голямото пристанище на Румъния – Констанца, прецизира още БГНЕС.

Тя е благосъстоятелност на КазМунайГаз Интернешънъл Груп (известна преди под името „ Ромпетрол Груп “), която е 100% благосъстоятелност на казахстанската нефтена и газова компания КазМунайГаз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР