Трима души получиха нов шанс за живот благодарение на благородното

...
Трима души получиха нов шанс за живот благодарение на благородното
Коментари Харесай

Три живота спасени след благороден жест: Донорска ситуация в Стар...

Трима души получиха нов късмет за живот с помощта на благородното решение на околните на 43-годишен мъж да дарят неговите органи. Донорската обстановка беше проведена от екипа на УМБАЛ „ Проф. Д-р Стоян Киркович “ в Стара Загора с координатор доктор Георги Арабаджиев. В резултат на дейностите на екипа, 40-годишна жена получи черен дроб, трансплантиран от екип на Военномедицинска академия, управителен от проф. Ивелин Такоров.

 

В УМБАЛ „ Александровска “ два медицински екипа от Клиниката по урология, водени от проф. доктор Маринчо Георгиев и проф. доктор Красимир Янев, сполучливо трансплантираха бъбреци на двама мъже на 35 и 39 години. По медицински аргументи други органи не бяха трансплантирани.

 

Според информация от лечебните заведения, пациентите са в устойчиво общо положение и остават под деликатно лекарско наблюдаване в реанимационните отделения.

 

Министерството на здравеопазването и Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ показаха откровени съболезнования към околните на донора и признателност за тяхното благородно решение в този сложен миг. Тази донорска обстановка акцентира значимостта на трансплантациите и силата на човешката добродетел, която избавя животи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР