Трима души от Монтанско са глобени вчера, след като били

...
Трима души от Монтанско са глобени вчера, след като били
Коментари Харесай

Трима души в Монтанско са глобени за незаконно добити дърва

Трима души от Монтанско са санкционирани през вчерашния ден, откакто били открити да прекарват или съхраняват в дворовете си нелегално добити дърва, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

При обход в село Долни Цибър, община Вълчедръм, служители на реда забелязали двама локални поданици да прекарват с каруци сливова дървесина, без контролна горска марка и документи за генезис. На нарушителите са формирани актове по Закона за горите. Мъж от село Студено буче в община Монтана пък е глобен, защото в двора на парцела му били открити дърва от типа цер и благун, също без контролна горска марка и документи за генезис.

От шест месеца насам съвсем няма ден, в който в бюлетина на полицията в Монтана да не се оповестява за бракониерска сеч в гори, арестувани превозвачи на нелегално добити дърва по пътищата на района или на открити дърва в дворове, за които стопаните не показват никакви документи за генезис. Срещу нарушителите има заведени досъдебни производства и преписки, има и наказани. На бракониерите са наложени доста санкции, от тях са конфискувани моторни триони за дърводобив, а също камиони, микробуси, коли и каруци, с които се превозвали нелегално добитите дърва. Въпреки това през цялата зима бракониерската сеч в Монтанско не стопира, споделиха от полицейската дирекция в Монтана.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР