Трима души, и тримата с българска националност, са задържани във

...
Трима души, и тримата с българска националност, са задържани във
Коментари Харесай

Извънредно от Лондон: Арестуваха трима български граждани! Били руски шпиони СНИМКИ

Трима души, и тримата с българска народност, са арестувани във Англия по съмнение, че са съветски шпиони. Това оповестява BBC.

Задържанията са в резултат на съществено следствие на локалните управляващи.

Единият от арестуваните е работил известно време като консултант в българското Министерство на енергетиката.

От BBC разясняват, че и тримата били арестувани още през февруари и от този момент са в ареста.

Твърди се, че са работили за съветските служби за сигурност.

Те са упрекнати в владение на документи за идентичност с „ непозволени планове “ и се твърди, че са ги имали, знаейки, че са подправени.

Документите включват паспорти, персонални карти и други документи за Англия, България, Франция, Италия, Испания, Хърватска, Словения, Гърция и Чехия.

Тримата обвинени са задържани съгласно Закона за формалните секрети от детективи за битка с тероризма от лондонската полиция, която носи национална полицейска отговорност за шпионаж.

Задържани са:

45-годишният Орлин Русев, който живее в Грейт Ярмут, Норфолк
41-годишният Бизер Джамбазов, който живее в Хароу, северозападен Лондон
31-годишната Катрин Иванова, която живее на същия адрес в Хароу

Триото живее в Обединеното кралство от години, работи на разнообразни работни места и живее в редица крайградски парцели.

Орлин Русев имал редица бизнес покупко-продажби в Русия.

Той се реалокира в Обединеното кралство през 2009 година и прекарва три години, работейки във финансовите услуги.

Неговият онлайн профил в LinkedIn гласи, че по-късно е имал бизнес, занимаващ се със сигнално разузнаване, което включва прихващане на връзки или електронни сигнали.

Русев, чийто финален адрес е крайбрежна къща за посетители в Грейт Ярмут, също декларира, че в миналото е бил консултант в българското министерство на енергетиката.

В Хароу някогашни съседи разказват Джамбазов и Иванова като двойка.

Джамбазов е разказан като водач на коли за спешна помощ, а Иванова разказва себе си в онлайн профила си в LinkedIn като лаборант в частен здравен бизнес.

Двамата, които се преместили в Обединеното кралство преди към десетилетие, управлявали обществена организация, предоставяща услуги на българите, в това число запознаването им с „ културата и нормите на английското общество “.

Според български държавни документи онлайн те са работили и за изборни комисии в Лондон, които улесняват гласуването на български избори на жители, живеещи в чужбина.

Джамбазов и Иванова

Говорейки пред BBC, съседи от две къщи, населявани преди от двойката, споделиха, че постоянно им носили пайове и торти като дарове.

В последния им дом в Хароу съседите споделиха, че детективите са прекарали доста време в претършуване с очевидно полицейско наличие повече от седмица.

Тримата обвинени би трябвало да бъдат изправени пред съда в Олд Бейли в Лондон през януари. Те към момента не са коментирали обвиненията си.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР