Трима души бяха убити, а 13 ранени при поредната терористична

...
Трима души бяха убити, а 13 ранени при поредната терористична
Коментари Харесай

Терористична Русия удари отново Киев, има убити деца в Деня на детето

Трима души бяха убити, а 13 ранени при следващата терористична съветска офанзива против украинската столица Киев тази нощ, заяви Киевската градска военна администрация. Сред убитите в първите часове на 1 юни са и две деца – на 5-6 и 12-13 години. Според информацията на украинските управляващи ударът е нанесен с оперативно-тактически ракети с наземно базиране, евентуално " Искандер ". 
 
УНИАН  пише, че Кремъл е поздравил Киев за Деня на отбрана на детето с 10 ракети " Искандер ", и 10-те са били унищожени, само че отломките от ракетите на съперника и на Противовъздушна отбрана са нанесли вреди в доста региони на столицата.
 
Украинската Национална полиция сподели следствията от съветския терористичен ракетен удар и разкри спомагателни детайлности за съветската нощна офанзива:
" Тази нощ Русия умъртви 11-годишно момиченце, нейната 34-годишна майка и още една, 33-годишина жена. Други 12 души са ранени ", се споделя в известието. 
 

 
Загиналите са в Деснянския регион на Киев. 7 души са откарани в болница, на останалите потърпевши е оказана помощ на място. Според известия в обществените мрежи е съществено е потърпевш жилищен блок – избити са прозорци и порти, а взривната вълна е съборила балкон на едно от жилищата.
 
Данните за провалите се прецизират, дотук се знае, че е записано рухване на обломки от муниции върху детска поликлиника, развалени са две учебни заведения, полицейски сектор и детска градина в Деснянския регион. В Днепровския регион има 3 ранени, 2 са настанени в болница.
 
В един от блоковете в жилищния регион вследствие на рухване на парчета от ракета е зародило мощно задимяване, а взривната вълна е избила прозорците. На територията на тази част на Киев е изумена още административна постройка, развалени са паркирани коли, няколко от тях са изгорели. Избити прозорци има и в Дарницкия регион. Там е развален и водопровод за горещата вода.
 
Въздушната паника е била оповестена в 2:49 часа локално време и е траяла 1 час и 13 минути. Вражеските ракети са стигнали до столицата 10 минути след оповестяване на паниката и по същото време над града се посипали остатъци от тях и от ракетите на Противовъздушна отбрана.
 
" Хората бягаха към едно от скривалището и просто не им отвориха. Хората чукаха, доста чукаха, имаше дами, деца, никой не им отвори. Там беше жена ми, детето ми. С детето ми всичко е наред, само че брачната половинка ми почина. Бяхме дружно, аз отидох от другата страна да крещя да ни отворят и тъкмо в този миг стана всичко. В този миг долетя - части ли бяха, какво... " - описа в ефира на националния ефирен канал " Суспилне " млад мъж.
 
В 7:29 тази заран е оповестена нова въздушна паника, а управляващите приканват всички да слязат в скривалищата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР