Трима души бяха ранени след взрив на авиационна бомба от

...
Трима души бяха ранени след взрив на авиационна бомба от
Коментари Харесай

Бомба от Втората световна избухна и рани трима на жп гарата в Мюнхен

Трима души бяха ранени след гърмеж на авиационна бомба от Втората международна война на гарата в Мюнхен, оповестиха международните организации.

Един от потърпевшите е тежко ранен. Взривът е станал по време на строителни действия на жп линията. Заради детонацията е спряно придвижването на влаковете от основната гара на Мюнхен - една от най-натоварените в страната, заяви операторът " Дойче бан ". На мястото се отзова пожарната и полицията.

Im Rahmen von Bauarbeiten kam es zu einer Explosion im Nahbereich der.
Unsere Experten sind bereits vor Ort. Der Gefahrenbereich wurde abgesperrt, außerhalb dieses Bereichs besteht keine Gefahr.
Der Zugverkehr am ist momentan gestoppt.
— Polizei München (@PolizeiMuenchen)

Засега не е ясно по кое време жп трафикът ще бъде възобновен.

Стълб от пушек се издигаше от мястото на гърмежа наоколо до жп спирка " Донерсбергербрюке ", която е ситуирана на малко повече от километър от основната жп гара на Мюнхен. Районът на детонацията е отцепен от полицията и се води следствие.

Баварският вътрешен министър Йоахим Херман посети мястото на гърмежа и сподели, че 250-килограмовата авиационна бомба е задействана при строителни работи. Тя е била заровена надълбоко в земята.

Министърът пожела на ранените бързо възобновяване.

Повече от 2000 тона неексплодирали бомби и муниции биват откривани в Германия всяка година, даже откакто изминаха към този момент 76 години след края на Втората международна война, и постоянно при осъществяване на строителни работи.

Те нормално са обезвреждани или детонирани с следен гърмеж - развой, който постанова всеобща евакуация като защитна мярка.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР