Трима души бяха ранени при земетресението с магнитуд 5,5, станало

...
Трима души бяха ранени при земетресението с магнитуд 5,5, станало
Коментари Харесай

Трима са пострадали при земетресението в Югозападна Турция

Трима души бяха ранени при земетресението с магнитуд 5,5, станало тази заран в региона на град Аджъпаям (окръг Денизли, Югозападна Турция), оповестиха турските управляващи, представени от Асошиейтед прес и турски медии.

При труса са били нанесени вреди на към 50 здания в Аджъпаям и селата в региона. Някои от постройките са се срутили, предава Българска телеграфна агенция.

``
реклама

По данни на турската държавна Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) трусът е бил на дълбочина 11,3 километра, оповестява телевизия НТВ.

След земетресението, записано в 9,34 ч. локално време (8,34 ч. бълг. вр.), последваха 28 вторични труса, първите от които със мощ - 4,8; 4,5 и 4,2 по Рихтер. Преди земетресението с магнитуд от 5,5 са били регистрирани 18 труса, които са били с магнитуд до 3,7.

Валията на окръг Денизли Хасан Карахан заяви, че трима души са били ранени от падащи тухли или при скачане от балкони, осведоми АП.

Заместник-валията Туран Атламаз уточни, че при земетресението са били разрушени къщи, множеството от които са били изоставени или са били остарели постройки.

Властите в Аджъпаям оповестиха днешния ден за неучебен. Властите също по този начин изтеглиха болница в града.

Земетресението бе усетено в доста окръзи в Турция, в това число в Измир и Анталия.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР