Трима души бяха измъкнати изпод развалините след днешния взрив в

...
Трима души бяха измъкнати изпод развалините след днешния взрив в
Коментари Харесай

Измъкнаха трима души от развалините след взрива в Сергиев Посад

Трима души бяха измъкнати отдолу под руините след днешния гърмеж в Загорския оптико-механически цех в съветския град Сергиев Посад, те са в тежко положение, съобщи ТАСС, като се базира на съветското здравно министерство.

Сергиев Посад се намира в Московска област.

По-рано през днешния ден губернаторът на Московска област Андрей Воробьов съобщи в информационното приложение „ Телеграм “, че е допустимо петима души да са затрупани след гърмежа в Сергиев Посад. В изявление за телевизия „ Россия-24 “ Воробьов сподели, че след гърмежа общо 52 души са имали потребност от здравна помощ.

„ В резултат на произшествието в завода в Сергиев Посад пострадаха 43 души. Деветнадесет са в болница, трима са в тежко положение, на 21 е оказана амбулаторна помощ, отдолу под руините са измъкнати трима души в тежко положение “, се споделя в изказване на здравното министерство.

На мястото на произшествието работят 11 екипа на незабавна помощ и четири екипа на териториалния център за оказване на здравна помощ при произшествия. Един от хеликоптерите на центъра е зает с откарването на потърпевши в лечебни заведения в района, съобщи Българска телеграфна агенция.

Представители на завода обявиха, че точното място на детонацията в Сергиев Посад е склад с пиротехника на компанията „ Пиро-росс “, който е в непосредствена непосредственост до територията на завода, само че не е част от нея.

Губернаторът Воробьов обаче сподели, че макар названието си „ оптико-механически “ заводът се занимава основно с произвеждане на пиротехника.

„ Намираме се на територията на оптико-механическия цех, който обаче от дълго време към този момент няма нищо общо с оптиката и механиката, тук се създава основно пиротехника “, посочи Воробьов, като акцентира, че епицентърът на гърмежа е бил на място, където е била струпана пиротехника.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР