Трима души бяха арестувани в Единбург по подозрения, че са

...
Трима души бяха арестувани в Единбург по подозрения, че са
Коментари Харесай

Арестуваха трима за опит да нанесат щети на Камъка на съдбата в Шотландия

Трима души бяха задържани в Единбург по съмнения, че са създали опит да нанесат вреди на Камъка на ориста като митинг против бедността, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на полицията.

Повредено е защитното стъкло на витрината, само че не и самата светиня в Единбургския палат, която се употребява за коронацията на английския монарх.

Полицията е задържала 20-годишна жена и двама мъже на 20 и 24 години " за причиняване на вреди по защитното стъкло ". Във вандалския акт са взели участие деятели на екологичното придвижване This is Rigged, които се опълчват на нови планове за създаване на петролни и газови залежи.

Правоъгълният блок от пясъчник с тегло 152 кг, върху който са били короновани шотландските монарси в продължение на епохи, е бил взет от абатството Скун през 1296 година от войските на британския крал Едуард Първи (1239 - 1307) като боен трофей. През идващите седем века той е бил употребен в церемонията по коронясването на владетелите на Англия, а по-късно и на Англия.

Камъкът се слага под дървения престол, съхраняван в Уестминстърското абатство, на който седи монархът по време на коронацията. Реликвата е върната в Шотландия през 1996 година - в очакване на основаването на шотландския парламент и държавно управление, на които Лондон делегира забележителна част от личните си пълномощия. Сега Камъкът от Скун се съхранява в Единбургския палат, основната туристическа атракция на града.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР