Трима депутати от Обединени патриоти са с Covid-19, като един

...
Трима депутати от Обединени патриоти са с Covid-19, като един
Коментари Харесай

Коронавирус в НС: Трима депутати от "Обединени патриоти" са с Covid-19

Трима депутати от " Обединени патриоти " са с Covid-19 , като един от тях е в доста тежко положение. Още един депутат от тяхната група пък е под карантина. Това разгласи водачът на НФСБ Валери Симеонов на брифинг на ръководещата коалиция във връзка проваленото съвещание тази заран поради неналичието на кворум.

„ Аз съм твърдо за цялостно затваряне и поддържам напълно мнението на експертите “, съобщи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на Народното събрание и водач на НФСБ Валери Симеонов .

„ Нашите лекари са герои и ние преди време ги стъпкахме, само че се оказа правилно, че ще се мре крепко. Аз съм изрично за по-твърди ограничения. Виждаме какво става в Германия, Англия, Франция. Там втърдяват ограниченията “, уточни той.

И добави: “ В последна сметка има едно по-важно нещо от стопанската система и това е човешкия живот. “

Симеонов изясни, че схваща доста добре проблемите на дребния и междинни бизнес в страната. Държавата не е серпантина да оказва помощ, безапелационен беше той.

Симеонов означи, че приказва за ограничение и възбрана на всевъзможни публични прояви и грубото потъпкване на ограниченията. Като образец даде празненство в пловдивска дискотека, което е минало без маски и отдалеченост.

„ Най-лошото е, че в това заведение са били един зам.-кмет на Пловдив и началник на Напоителни системи. Полицаите три пъти са ходили и са вдигали ръце, тъй като вътре са били тези хора. Аз персонално ще запитвам вътрешния министър за трите инспекции и за какво е погазен закона. Ето тъкмо това жестоко тъпчене на закона от управителни лица нервира хора. Това заведение е можело да бъде затворено единствено по Закона за шума, да не приказваме за изключителното състояние, в което се намираме, и неспазването на противоепидемичните ограничения “, сподели той.

Според него не би трябвало да се подлага на критика единствено и само страната. „ Мерките са верни. Виждате какви нелепости свършиха в Западна Европа “, сподели Симеонов.

По думите му е допустимо е и Народното събрание да работи отдалечено, само че се надява да не се стига до тази последна мярка, макар че броят на депутатите инфектирани с COVID-19 пораства. „ В Народното събрание съблюдаваме ограниченията, само че на следващия ден на Председателски съвет ще слага въпроса по какъв начин ще продължим да работим. За мен няма проблем в това, ще ни е нужен един буферен интервал да свикнем, само че съм уверен, че няма да има проблеми “, сподели той

Мнозинството остро осъди опозицията, че не се записва в пленарната зала.

Това държание е безконтролно и от човешка позиция. Има трима депутати от групата на " Обединени патриоти " позитивни с ковид. Един е в доста тежко положение. Още един е под карантина. Същото се случва и с сътрудниците от ГЕРБ и " Воля ". И в този момент ли би трябвало да демонстрираме нагла безнаказаност? ", запита той.

Даниела Дариткова пък посочи, че от депутатите на ГЕРБ двама са под карантина.

Депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Анна Славова е дала позитивна проба за ковид. Това заяви самата тя със известие във Фейсбук профила си, написа БГНЕС.

„ Дойде време и за моя пост... Скъпи, другари, през днешния ден и аз излязох с позитивен резултат за COVID-19. Съжалявам за неудобството, което предизвиквам на всички, контактували със фамилията ми! Желая ви да бъдете здрави! “, е написала Анна Славова.

„ Пазете се, носете маски и спазвайте трите Д-та! Бъдете виновни към себе си и към близките! Дължим го на лекари и учители, които се подлагат на риск всеки ден за нас! “, написа още националният представител от левицата.

За по-малко от седмица позитивни проби за COVID-19 дадоха още народните представители от Българска социалистическа партия Кирил Добрев, Драгомир Стойнев и Иван Иванов.

Състоянието на Корнелия Нинова е устойчиво.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР