Трима дежурни служители на смяна на ГКПП Стрезимировци са отстранени

...
Трима дежурни служители на смяна на ГКПП Стрезимировци са отстранени
Коментари Харесай

Отстраниха гранични полицаи, пропуснали обвинените за убийството на Русев с неговата лична карта

Трима дежурни чиновници на промяна на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци " са отстранени краткотрайно от работа, оповестяват на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи. Това става по заповед на шефа на Главна дирекция " Гранична полиция " гл. комисар Антон Златанов, заяви Министерство на вътрешните работи. Образувани са дисциплинарни производства за осъществено на 4 януари нарушаване на разпоредбите за граничен надзор.

За убийството на 49-годишния Кирил Русев от София са упрекнати синът на починалия министър на финансите Стоян Александров - Петър и погребалният сътрудник Александър Кинов.

Установено е, че двамата са минали границата със Сърбия през пункта " Стрезимировци ", като употребявали персоналната карта на жертвата. Така съгласно проверяващите те желали да инсценират, че убитият е напуснал територията на страната. Дори телефонът на жертвата бил открит в западната ни съседка.

Вчера съдът остави в ареста обвинените за бруталното закононарушение Петър Александров, и погребалния сътрудник Александър Кинов.

Според проверяващи след гибелта на Стоян Александров синът му е желал Русев да върне над 600 000 $ на фамилната компания, а не 300 000, които му били отпуснати като заем.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР