Трима чужденци, сред които двама руски граждани и един с

...
Трима чужденци, сред които двама руски граждани и един с
Коментари Харесай

Руснаци са проникнали в албанско военно предприятие, има ранени

Трима чужденци, измежду които двама съветски жители и един с украински паспорт, са се пробвали да влязат във боен цех в град Грамши в Централна Албания. При намесата на военнослужещите те са напръскали лицата им със спрей и в този момент двама души от защитата са настанени в болница с заплаха да изгубят зрението си. Това заяви " Ройтерс ", цитирайки албанското министерство на защитата по отношение на инидента, станал в 17:40 през вчерашния ден край град Грамши (или Грамш).

Според версията на министерството надзирател на военния цех забелязал съмнително държание на мъж, влезнал на територията и правещ фотоси. Военнослужещите забелязали и двама души отвън охраняваната зона - мъж и жена, които " придружавали " арестувания. Скоро и те са били арестувани, показаха от албанското министерство на защитата.

Властите дават данни единствено за възрастта им и букви. Порталът AlbaniaDailyNews, базирайки се на полицията, посочи, че това са 23-годишният Михаил Зорин и 33-годишната Светлана Тимофеева.

Премиерът на натовската страна Еди Рама сподели, че арестуваните са " обвинени в шпионаж ". Руското посолство към момента не е получило информация от албанските управляващи за задържането на съветски жители, оповестява РИА Новости с позоваване на дипломатическата задача.

Военният цех в Грамши е държавно дружество, основано при започване на 60-те години за произвеждане на автомати по китайски модел. От 1974 година тук се създават калашници АК-47 и се поддържа и ремонтира оръжие. Напоследък измежду дейностите му бе и заличаване на остарели муниции, оповестяват албанските медии.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР