Трима членове на регионалното правителство на испанската автономна област Каталуния

...
Трима членове на регионалното правителство на испанската автономна област Каталуния
Коментари Харесай

Оставки и заплахи преди референдума в Каталуния

Трима членове на районното държавно управление на испанската самостоятелна област Каталуния го напуснаха два месеца и половина преди планувания за 1 октомври референдум за самоопределяне, чието производство бе неразрешено от съда, съобщи Reuters.

Те взеха решение да се застанат настрани, сподели каталунският министър председател Карлес Пучдемон, обявявайки напускането на държавната говорителка Неус Мунте и на двама министри - на вътрешните работи Жорди Жане и на образованието Меричел Руис - едни от основните участници в организирането на референдума.

В началото на месеца Пучдемон към този момент разгласи отдръпването на различен член на районното държавно управление, изказал подозрения във опцията за привикване на неразрешения от Мадрид референдум.



"Държавата е толкоз мощна, че евентуално няма да можем да организираме референдум ", сподели тогава Жорди Бачет, който отговаряше за бизнеса и образованието, в изявление, оповестено в сепаратистки вестник.



Заплахите на централното испанско държавно управление против висши служители, съгласили се да вземат участие в организирането на референдума, и компании, които обезпечават логистиката, зачестиха. Те са застрашени от наказателно гонене, отнемане от дееспособност и "солени " санкции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР