Трима членове на Изпълкома на БФС - Емил Костадинов, Румян

...
Трима членове на Изпълкома на БФС - Емил Костадинов, Румян
Коментари Харесай

Безкрайната драма: Шефове на БФС обжалват вписването на Михаил Касабов з а заместник на Михайлов

Трима членове на Изпълкома на БФС - Емил Костадинов, Румян Вълков и Димитър Георгиев, апелират пред Софийски градски съд (СГС) вписването в Търговския указател на Михаил Касабов за и.д. президент на централата на мястото на Борислав Михайлов до конгреса на 15 март.

Това заяви във фейсбук Георги Градев, който разгласи по-рано този месец, че се кандидатира за президент на централата. А още от края на м.г. той и Димитър Бербатов, главният кандидат на Михайлов, предупреждаваха, че това е доста допустимо да се случи. Така бе и през вчерашния ден, когато гостуваха в тв студия. 



Емил Костадинов е вицепрезидент на БФС, като неговото дело е оставено без придвижване. На този стадий не по този начин стои въпросът с жалбите на Румян Георгиев, началник на Аматьорската лига, и на пловдивския предприемач Димитър Георгиев, прочут с това, че е доближен на Михайлов. През декември той нашумя със заканата си на съвещание на ИК да се кандидатира за президент на БФС, с цел да може след това  " да апелира до дупка ", така Михайлов да остане на власт.

Факт е, че още на въпросното съвещание на 6 декември, когато бяха одобрени датата, дневният ред и залата за конгреса, болшинството в ИК се разгласи срещу регистриране на Михаил Касабов в ТР за и.д., нещо, което законът изисква. 

Така започнаха процедурни саги в Агенцията по вписванията. От там няколко пъти отхвърлиха за впишат поканата на БФС за конгреса, акцентирайки нередности в подадените документи. Така в края на предходната седмица Михаил Касабов подаде документи за регистриране и те бяха признати, като се очакваше в околните дни публично регистриране.

Сега обаче жалбите на доближени на Михайлов (и на Касабов съответно) могат да осуетят това. Още по-интересно става заради обстоятелството, че Софийски градски съд анулира решението на ТР за отвод за вписване на поканата за събрнанието на 15 март. Жалбата за това бе подадена от името на Борислав Михайлов.

“Отменя по тъжба на БФС отвод на длъжностно лице при Агенцията по вписвания, предписан по заявление за обяввяване на акт по партидата на сдружението - покана за привикване на общо заседание (конгрес) на членове на БФС. Указва на Агенцията по вписвания да разгласи партидата на БФС покана за привикване на конгрес, който да се организира на 15.03.2024 година ”, гласи решението на Софийски градски съд.

В поста на Градев написа следното: 

" По делото на Костадинов има предписание, с което делото е оставено без придвижване (явно не си е написал грамотно исковата молба; той е прочут с грамотността си). Така ориста на идния конгрес е в ръцете на три почтени дами - съдии в Софийски градски съд. Разчитаме на тяхната експертиза и морал. Нека да знаят, че обществото знае техните имена и ще следи за тяхната работа под лупа. "  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР