Трима били от началното училище Св. Кл. Охридски“, а останалите

...
Трима били от началното училище Св. Кл. Охридски“, а останалите
Коментари Харесай

Поклон Пред Един Герой. Румен Спаси 10 Български Деца, Но Издъхна Зад Волана От Инфаркт

Трима били от началното учебно заведение „ Св. Кл. Охридски “, а останалите от Природо-математическата гимназия, които са в една постройка в града.

По пътя водачът усетил, че му прилошава. Успял да премине рисков сектор от шосето с доста изострен и рисков завой и да овладее микробуса „ Мерцедес “ да не се преобърне.

След към 200 метра навлязъл в Слокощица. Дръпнал ръчната спирачка и натиснал с двата крайници педала на спирачката, с цел да убие скоростта. Рейсът се забил в кофа за отпадък, а след това в ограда на къща.

В нея живеел служителят на реда Румен Костадинов, който бил на двора с жена си. Неговата щерка също пътувала в буса. Съпругата на служителя на реда незабавно се обадила на тел. 112. Костадинов на мига прескочил оградата и останал шокиран, тъй като не забелязал човек на шофьорското място.

Едва когато влезнал, видял лидера, паднал встрани. Полицаят почнал да изважда едно по едно децата от буса. Те били доста изплашени и не разбрали, че водачът е умрял. На помощ се притекъл и комшия. Двамата с Костадинов пробвали да реанимират водача, до момента в който дойдат две коли за спешна помощ.

„ Чух удар и видях, че учебният рейс, в който бе и щерка ни, се е блъснал в оградата ни. Децата бяха в потрес. Дори и ние се изплашихме. Извадихме децата и със съседа пренесохме водача на тротоара. Започнах да му върша изкуствено дишане “, сподели Костадинов пред „ 24 часа “.

Децата са невредими, само че в потрес. Психолози са почнали работа с тях, с цел да ги успокоят. Те споделили, че водачът им бил любим и обичали да се возят с него.

„ Моят наследник също беше в буса. Всички са изплашени. Водачът е направил мъжество. Овладял е автомобила в последните мигове от живота си, можело е да се преобърне на 200 метра и да стане още по-голяма пакост “, разяснява кметът на Слокощица Румен Калфин.

„ Поклон пред този човек, който с последните си сили се е опитвал и е съзнавал, че би трябвало да избави децата “, сподели директорката на началното учебно заведение „ Св. Кл. Охридски “ Евелина Димитрова.

И директорката на ПМГ Екатерина Паскалева изрази благодарността си към лидера на буса: „ Светла му памет! В последните си минути е мислил за децата и е направил случая допустимо най лек “.

Поклон пред паметта му!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР