Трима български ученици се връщат с медали от 22-та международна

...
Трима български ученици се връщат с медали от 22-та международна
Коментари Харесай

Трима български ученици с медали от олимпиада по астрономия в Китай

Трима български възпитаници се връщат с медали от 22-та интернационална олимпиада по астрономия, която се организира от 27 октомври до 4 ноември в град Уейхай, Китай, заяви Сдружението на българските олимпийски тимове по естествени науки. Тримата са Васил Николов, Тодор Кюркчиев и Любомир Шойлев, те завоюваха бронзови медали.

Участваха 58 възпитаници от 12 страни, в това число България, Виетнам, Индия, Италия, Китай, Корея, Румъния, Русия, Тайланд, Украйна, Чехия, Шри Ланка. Те се състезаваха в две възрастови групи - младша възраст от 14 до 16 години и старша възраст от 16 до 18 години. Олимпиадата се организира в три тура - научен, на практика и бдителен.

Двама от медалистите ни се състезаваха в младша възраст - Васил Николов е осмокласник в ПЧМГ, а Тодор Кюркчиев - деветокласник в Американския лицей.

Любомир Шойлев е единадесетокласник в ПМГ " Никола Обрешков ", Бургас.

Ръководители на националния тим по астрономия тази година са доктор Ева Божурова от Националната астрономическа обсерватория - Варна, и Светлана Цекова от Обсерваторията в Ямбол.

От 12 до 21 ноември следва последната олимпиада за спортен сезон 2017 година - Международната по астрономия и астрофизика в Тайланд, където България ще има трима представители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР