Трима български граждани са загнали при катастрофата с военен хеликоптер

...
Трима български граждани са загнали при катастрофата с военен хеликоптер
Коментари Харесай

След инцидента с военен хеликоптер в Африка: Потвърдиха смъртта на трима българи

Трима български жители са загнали при злополуката с боен хеликоптер Ми-24 на 10 септември 2021 година в Кот Д " Ивоар, потвърдиха от Министерството на външните работи.

Информацията за тримата починали сънародници е доказана посредством посолството ни в Нигерия. Техните близки към този момент са известени за случилото се.

 Военен хеликоптер с българи на борда е паднал в Кот Д`Ивоар Виж още

От Министерството на външните работи показват и своите съболезнования към фамилиите и околните на починалите. Ведомството е в подготвеност да окаже подпомагане при нужда.

От външното ни министерство означават и че българското посолство в Нигерия е в контакт с управляващите на Кот Д " Ивоар, които проверяват злополуката.

За случая в Африка у нас стана ясно на 11 септември. Тогава бе обявено, че е аварирал вертолет Ми-24 на армията Кот Д`Ивоар, като на борда му е имало петима души и всички са починали. Генералният щаб на армията на Кот Д`Ивоар удостовери, че хеликоптерът е липсващ от радарите в 2 часа през нощта на 10 септември, до момента в който е изпълнявал разследваща задача в граничния регион на север с Мали и Буркина Фасо. Поради следствието към оня момента имената на починалите бяха следствена загадка.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР