Трима български граждани са били задържани за нарушаване на обществения

...
Трима български граждани са били задържани за нарушаване на обществения
Коментари Харесай

Македонското МВР: Трима български граждани са били арестувани на граничния пункт „Деве баир”

Трима български жители са били арестувани за нарушение на публичния ред и успокоение на Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм, Република Северна Македония, заяви министерството на вътрешните работи на страната, представено от МИА и Българска телеграфна агенция.

 „ Около 12:45 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм е осъществено нарушаване на публичния ред и успокоение от Г.З. (35 г.), А.Х., (50 г.) и Р.Х.(54 г.), български жители, които първо се държаха вербално безочливо и несвоевременно, употребявайки най-унизителни думи, а по-късно се пробваха да атакуван физически полицейски чиновници, извършващи служебни дейности, при което бяха арестувани и се работи за цялостно изясняване на случая ”, осведоми представителят на окръжната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Куманово Ивана Младеновска.

На граничния пункт Деве хълм, сред Република България и Северна Македония, от тази заран е засилен полицейският надзор поради оповестените проведени групи от български жители за посещаване на гроба на революционера Гоце Делчев във връзка отбелязването на 151-та годишнина от неговото рождение, припомня организацията.

Малко по-рано министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония заяви, че е отстранена щета в системата, заради която придвижването на моторни транспортни средства през граничните пунктове беше прекратено за няколко часа и това породи опашки от чакащи и напрежение на граничния пункт Гюешево-Деве хълм.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР