Трима българи ще излязат на тепиха в шестия ден от

...
Трима българи ще излязат на тепиха в шестия ден от
Коментари Харесай

Ден 6 на световното по борба: Начало на битките в класическия стил и решителни схватки при дамите

Трима българи ще излязат на тепиха в шестия ден от международното състезание по битка в Белград 2023, в който ще бъдат разпределените последните медали и олимпийски квоти в категориите при дамите, а също така ще бъде обещано начало на борбите в класическия жанр при мъжете.

При дамите през вчерашния ден Мими Христова (65 кг) ни зарадва с бронзов орден, а през днешния ден към оценката протягат ръка още Биляна Дудова (62 кг) и София Георгиева (72 кг).

За Дудова репешажите в нейната категория имат по-особено значени, защото могат да ѝ обезпечат виза за Олимпиадата в Париж следващата година. Вчера четирикратната ни европейска и един път международна шампионка стартира присъединяване си на шампионата с триумф против Тай Ма Нгуен от Виетнам, само че в осминафиналите загуби от японката Сакура Мотоки, която след това стигна до край.

Това дава късмет на Биляна да се включи в репешажите, където ще започва още от първия кръг със битка против Ариухан Джумабаева от Узбекистан. При триумф нашето момиче ще срещне в идната фаза бразилката Лайш Нунеш, а в възможния спор за бронза и олимпийска квота е вероятен двубой против Грейс Булен от Норвегия.

Другата ни представителка в репешажите през днешния ден ще бъде София Георгиева (72 кг), която през вчерашния ден бе отстранена в четвъртфиналите от Енкх-Амарин Даванасан от Монголия. Въпреки това обаче нашето момиче резервира шансове за бронза, от борбата за който я дели единствено една битка против Наталия Стшалка от Полша. Във финалния двубой за медала пък е допустима среща с казахстанката Жамила Бакбергенова. Категорията на Георгиева е неолимпийска.



Последният ни представител в днешния ден - Айк Мнацаканян - пък ще даде формален старт на българското присъединяване в класическата битка. При 77-килограмовите двукратният ни бронзов медалист от международни шампионати ще се изправи във втория кръг против мексиканеца Емануел Бенитес. За родения в Грузия натурализиран играч шампионатът на планетата в сръбската столица ще бъде и първа опция той да заслужи квота за ЛОИ Париж 2024, като тук визите още веднъж ще бъдат извоювани от първите петима в крайното класиране на всяка една от категориите.

По традиция финалните битки, в които ще бъдат излъчени медалистите може да наблюдавате довечера НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3 от 19:00 часа!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР