Трима българи са били арестувани в селцето Красне близо до

...
Трима българи са били арестувани в селцето Красне близо до
Коментари Харесай

Трима нашенци завъртяха страшен бизнес в Полша, но ченгетата им стъжниха живота

Трима българи са били задържани в селцето Красне покрай гр. Жешув в Източна Полша по обвиняване за трафик на опиати, търговия с дами и стартиране в оборот на подправена валута. Това оповестява "Монитор ", базирайки се на представителя на окръжната прокуратура в Жешув Артур Грабовски.

Арестуваните са Даниел С. на 50 година, и 51-годишните Венцислав Й. и Галин Н., а съгласно полското право ги заплашва до 15 години затвор.

Акцията против българската група е била извършена предходната сряда към 17:00 на паркинга пред хипермаркет "Auchan " в селото. При претършуване на автомобила, с който се движели българите, спецполицаи разкрили 2 кг бял прахуляк, който при осъществения тест реагирал на кокаин.

Нито един от тримата задържани не се е признал за отговорен макар предоставените доказателства против тях, разяснява представителят на прокуратурата Артур Грабовски. На Даниел С. са повдигнати "само " две обвинявания, а на Венцислав и Галин по шест.
Според предварителни данни българите са купили в Белгия и са докарали в Полша за разпространяване огромни количества кокаин и таблетки екстази. Според проверяващи това са първите трима задържани в границите на по-широка акция, ориентирана против проведена група за продажба на млади дами, най-вече българки на предлагащи полови услуги клубове в Полша.

В деня на задържането им мъжете съумели да купят в Полша две живи робини с концепцията да ги пуснат за проститутки в Западна Европа. Прокуратурата е внесла в съда искане за тримесечен прелиминарен арест на арестуваните, а съдът е удовлетворил настояването и тримата остават зад решетки до 29 август.

Според криминалисти, които работят по случая, ще има и още арести. За Даниел С. имало данни, че се е опитал да пусне в послание огромно количество подправени банкноти от по 100 евро.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР