Трима българи имат стартове в четвъртия ден от зимните олимпийски

...
Трима българи имат стартове в четвъртия ден от зимните олимпийски
Коментари Харесай

Българите в Пьонгчанг днес: идва ред на стартове за ски бегачите

Трима българи имат стартове в четвъртия ден от зимните олимпийски игри. Ски бегачите Антония Григорова, Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов излизат на сцената за спринтовите дисциплини.

Григорова, която взе участие за трети път в олимпийски игри, пропусна скиатлона (7.5 км типичен жанр и 7.5 км свободен стил), с цел да се концентрира върху спринта и всеобщия старт на 15 февруари. Нещо, което разгласи още преди заминаването за Пьонгчанг. " Ще направя всичко допустимо да подобря класиранията си от предходните две олимпиади. Чувствам се в отлична форма и се надявам в Пьонгчанг да съм във върхова кондиция, с цел да дам максимума от себе си ", сподели тя преди да отпътува към Южна Корея.

Стартът на надпреварата е в 10.30 часа българско време.

В 11.05 е спринтът при мъжете, където ще се впуснат Цинзов и Чучуганов. Най-големите очаквания за положително показване в ски бягането са свързани с Цинзов. От години той е единственият български играч в международния хайлайф на този спорт.

През този сезон най-хубавото му класиране в Световната купа е 34-о място в свободния жанр на 15 километра. Предходния сезон той два пъти съумя да влезе в топ 30 - 22-о място на 10 км и 23-о място на 15 км. Преди четири години в Сочи българинът остана 39-и в 15-те километра, където са ориентирани главните му очаквания и в Пьонгчанг.

Преди заминаването за олимпийските игри той съобщи, че задачата му е класиране в топ 30, само че се надява и на още по-добро показване - влизане в топ 20.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (135)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР