Трима българи и още 13 души са арестувани при операция

...
Трима българи и още 13 души са арестувани при операция
Коментари Харесай

Българи арестувани в Испания за контрабанда

Трима българи и още 13 души са задържани при интервенция в Испания против мрежа за произвеждане и разпространение на контрабандни цигари, оповестиха испанските уеб сайтове " Navarra.com " и " Deia.eus ". Седем от арестуваните са украинци. Останалите са испанци. Това е най-голямата мрежа за сходна активност в Европа, считат управляващите. При обиските са конфискувани над 31 т тютюн и 4,5 млн. пакета цигари. Мрежата е произвеждала към един милион цигари на ден.
В Италия полицията арестува към 140 обвинени във връзки с мафията, съобщи ДПА. 65 души са арестувани в южната област Калабрия и 13 в северния град Бреша. Предполага се, че са били част от калабрийската мафия Ндрангета, водеща в европейския наркотрафик. Прокуратурата е повдигнала обвинявания за връзки с мафията, трафик на опиати, пране на пари и изнудване. Голяма част от арестуваните са в предварителния арест, останалите - под домакински арест или с наложени ограничавания.
При друга интервенция на остров Сицилия полицията арестува към 60 души. Те са упрекнати в трафик на опиати сред Калабрия и Сицилия.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР