Трима българи и един афганистанец се изправиха пред унгарски съд

...
Трима българи и един афганистанец се изправиха пред унгарски съд
Коментари Харесай

Поискаха доживотен затвор за трима българи в Унгария за убийството на 71 мигранти

Трима българи и един афганистанец се изправиха пред маджарски съд в град Кечкемет по обвиняване в убийството на 71 мигранти. Телата им бяха открити в зарязан хладилен камион край автомагистрала в Австрия през август 2015 година

Четиримата са упрекнати и в трафик на мигранти дружно с други седем каналджии, от които шестима са българи. Прокуратурата разгласи, че ще изиска за четиримата пожизнен затвор без право на подмяна, а за останалите - 20 години затвор със непоколебим режим. Само един от обвинените липсваше, защото е в ниезвестност.

Преди съвещанието съдът осведоми, че " заради тясното пространство, неналичието на въздух и прегряването.
Прокурорът Габор Шмит описа пред правосъдния състав, че водачът на трафикантската група, който е афганистански жител, изрично декларирал на водача на хладилния камион да не отваря вратите на мигрантите, които обезверено удряли по тях, искайки да излязат, с цел да не се задушат.

„ Обвиняем номер 1 два пъти в телефонни диалози, в разстояние на 4 минути, е издал разпоредби да не се пускат мигрантите и разпалено е твърдял, че желае те да измрат ", разгласи прокурорът.

В рамките на съвещанието стана ясно и че един от подсъдимите трима български жители се съгласил против 3500 евро да кара камиона от сръбско-унгарската граница до Германия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР