Трима българи бяха отличени в конкурса „Млад посланик на руската

...
Трима българи бяха отличени в конкурса „Млад посланик на руската
Коментари Харесай

Трима българи бяха отличени в конкурс за "Посланик на руската кухня"

Трима българи бяха отличени в състезанието „ Млад дипломат на съветската кухня ". Имената им са Кристина Ангелова, Георги Георгиев и Йордан Христов.

Те бяха оценени от жури, състоящо се от осем от най-хубави готвачи на Москва - Владимир Мухин, Иван и Сергей Березутский, Дмитрий Шуршаков, Сергей Йерошенко, Адриан Куетглас, Режис Тригел, Кристиан Лоренцини и Андрей Закарин.

Условието за присъединяване бе млади готвачи - сред 25-35-годишни, да качат видеосъобщение на родния си език и видеоклипове, на които персонално готвят едно или повече ястия от съветската кухня.

Конкурсът се организира в 10 страни - България, Армения, Германия, Гърция, Израел, Кипър, Сърбия, Унгария, Финландия и Франция.

Наградата за тримата е посещаване на Москва и най-хубавите заведения за хранене, както и вечеря с " The Best Moscow Chefs ". Това ще стане при започване на септември, след което ще бъде избран и огромният победител в състезанието.

„ Следващата стъпка напред в опознаването на съветската кухня в България е обвързвана с една моя концепция за кулинарен тур, който да показа на съгражданите ми благосъстоянието на съветската кухня ", разгласи Йордан Христов пред „ Плевен за Плевен ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР