Трима антиправителствени протестиращи от Техеран бяха осъдени на смърт по

...
Трима антиправителствени протестиращи от Техеран бяха осъдени на смърт по
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт трима протестиращи в Иран

Трима антиправителствени протестиращи от Техеран бяха наказани на гибел по обвинявания за корупция в огромни размери и разпалване на война против Аллаха. Това оповестиха ирански медии, представени от Ройтерс.

Хора извършиха миналата нощ улиците на обитаемоте места в Иран за следващите митинги, два месеца след началото на първите демонстрации поради гибелта на млада жена в полицейски арест, които след това прераснаха в протестни прояви против ръководещите, съобщи ДПА. 

Активисти прикани в този момент за три дни на митинги и стачки във връзка годишнината от „ Кървавия ноември “ на 2019 година Тогава също имаше митинги в редица градове в Иран, само че поради високите цени на горивата, които прераснаха след това в митинги против режима и бяха потушени със мощ.

Сега множеството демонстрации минават спокойно, само че още веднъж има случаи на принуждение, изключително в провинциите. Според някои известия – чиято правота не може да бъде тествана – през нощта митинги е имало в десетки градове допълнително от две трети от иранските провинции. 

От септември насам от ден на ден и повече иранци показват гнева си с гражданско непокорство против строгия ислямски режим. В столицата могат да бъдат видени мъже и дами да се целуват по улиците в нарушаване на десетилетно табу. По високоговорители на други места из Техеран може да се чуят известия от сорта на: „ Това е паника от първа степен и времето на революцията стартира “, съобщи ДПА.

Иранският вътрешен министър Ахмад Вахиди, представен от Ройтерс, заяви през днешния ден, че по отношение на митингите са арестувани няколко сътрудници на френското разузнаване. „ Хора от други националности бяха задържани в безредиците, като някои от тях са изиграли огромна роля. Сред задържаните има хора от френска разследваща организация и към тях ще бъде прибавен законът “, сподели министърът. 

Френският президент Еманюел Макрон, който е в Индонезия за форума на Г-20, установи, че Иран става все по нападателен към Франция със задържането на френски жители. По думите му през последните няколко дни Иран е направил няколко „ извънредно нападателни акта на иракска територия. 

От елитната Революционна армия оповестиха в това време, че само че югоизточната иранска провинция Керман е арестувано едно лице по съмнение за връзка с израелска разследваща работа, написа БТА-
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР